Crossmedia vormgeving & Creative technologies

NETWERKWEEK : ONDERNEMENDHEID

een blik op de toekomst

Deze week staat in het teken van het realiseren van een kickstartproject. Voorbeelden van kickstartprojecten vind je op www.kickstarter.com.
De bedoeling is dat je met je team een idee bedenkt en dit idee gaat pitchen voor een jury, bestaande uit mensen vanuit het bedrijfsleven. Na de netwerkweek hebben de winnende teams de mogelijkheid, met ondersteuning, hun idee verder te ontwikkelen en wellicht ook daadwerkelijk uit te realiseren.
We starten maandag met de briefing van het project. Daarna volgt er een kennismaking met je team aangevuld met een inspiratiemoment met verschillende gastsprekers uit het bedrijfsleven.

De week is weer onderverdeeld in dagdelen. Wat er op het programma staat, hoe je begeleid wordt, wat er verwacht wordt van jou en je team, hoe laat je waar aanwezig moet zijn wordt nu verder uitgelegd.
LEES DIT EVEN GOED DOOR ZODAT JE WEET WAT DE BEDOELING IS!

Briefing, kennismaking en inspiratiemoment

Op maandag ben je ingedeeld in groep A of in groep B. De indeling volgt nog. Op deze website vind je zoals gebruikelijk ook alle overige info. Ook van de andere afdelingen.

groepsindeling_AB (pdf)

Afhankelijk van waar je bent ingedeeld meld je je op de 3e verdieping op aangeven tijd (groep A – 9.30 uur, groep B- 13.00 uur) bij je begeleider. Elke begeleider heeft een lokaal ter beschikking waar je gedurende de week in overleg met hem of haar met je team kunt werken.

Zorg dat je op tijd bent want we starten direct met de briefing voor de gehele week. Na de briefing zal er een kennismaking zijn met je team en je begeleider van de week. Wie je begeleider is staat vermeld in de indeling.
Gedurende het dagdeel is er ook tijd ingeruimd voor een aantal gastsprekers uit het bedrijfsleven. Deze geven je tips en inspireren je hoe je het beste te werk kunt gaan.

Werken op school

Gedurende de week werk je een aantal dagdelen met je team op school. Deze dagdelen zijn in het onderstaande schema grijs aangegeven. Je meldt je als team altijd bij je begeleider. Deze kan je dan ook goed ondersteunen en helpen daar waar nodig.
Op de begeleidingsmomenten op school bepaal je samen met je team en begeleider welk product(en) wie wanneer gaat maken. Je doet dit voor elke dag. Je deelt als het ware je totale werkzaamheden op in kleine producten, met daaraan gekoppeld de uren die je ervoor nodig hebt. De dag erna kijk je samen wat er gerealiseerd is en bepaald je weer opnieuw de producten die je als team wilt realiseren. Het lijkt een beetje op een scrum (zoek maar eens op google wat dat betekent).

Werken buiten school

Net als in een echt bedrijf heb je vaak nog geen eigen plek om te werken. Gelukkig zijn er vele plekken waar je kunt werken. De bieb, Seats to Meet, TU, Fontys, cafe, thuis, etc.
Gedurende het eerste kennismakingsdagdeel bespreek je met je team en begeleider af waar je de dagdelen buiten school gaat werken aan je producten. Deze dagdelen zijn de groen ingekleurde delen van het onderstaande schema.

Opleveren producten

Het idee voor je kickstartproject is uiteraard naar eigen keuze. Kom je er niet uit met je team dan zal de begeleider, samen met jou en je team, uiterlijk op dinsdag een keuze maken van welk idee je gaat uitwerken. Om een goede pitch te kunnen doen zul je een aantal producten moeten opleveren. Denk hierbij aan een teaser/video van je product of dienst. Afbeeldingen van een prototype, proposities van wat je je potentiele investeerders kunt bieden, presenteren van jullie als team waarom jullie in staat zijn het product of dienst ook daadwerkelijk te realiseren, etc.

Op de speciale kickstart website staat een voorbeeld en zaken waar je allemaal op kunt letten. Bespreek dit ook met je begeleider.

Ieder team krijgt een eigen pagina op deze site waarop je alle producten kunt plaatsen. Deze website gebruik je tijdens je pitch. Spelregels en uitleg komen ook op deze site te staan.

http://www.nwwsintlucas.nl/kickstart/

Pitch voor jury

Donderdag 12 april om 12.00 uur zorg je ervoor dat je je pitch hebt voorbereid. Je eigen website is goed ingevuld. Deze kun je gebruiken als ondersteuning. Je pitch mag maximaal 3 minuten in beslag nemen. Zorg ervoor dat je weet wie wat gaat zeggen, wat je wilt laten zien. Zorg ervoor dat je origineel bent en oefen dit een aantal keren! Wellicht een keer voor je begeleider.

Elke begeleider bepaalt 2 genomineerden. Deze worden bekendgemaakt bij de start van de grote pitch finale. De pitchfinale start om 13.00 uur in het Natlab (onder voorbehoud).
Ben je een van de genomineerden dan krijg je in de finale 3 minuten tijd om de jury te overtuigen dat jullie idee/kickstartproject het idee is wat haalbaar, vernieuwend, commercieel aantrekkelijk is om uitgekozen te worden.

De 2 beste onderbouwde uitgewerkte ideeën worden uiteraard beloond. De winnaars krijgen de mogelijkheid om hun idee verder te ontwikkelen en wellicht ook daadwerkelijk uit te realiseren!!!

Programma

link naar programma
in PDF formaat : Netwerkweek Ondernemendheid

Beoordeling en eindopdracht (evaluatie)

Gedurende de week houd je alles bij in je procesboek. Wat heb je gedaan? Wat heb je gezien? Wat heeft je geïnspireerd?

Waar heb je het over gehad met je groepje? zijn vragen die hierin leidend zijn.

A.d.h.v. je procesboek schrijf je een evaluatieverslagje van één A4 waarin je kort omschrijft wat je geleerd hebt. Probeer de leerdoelen die aan het begin zijn gegeven als uitgangspunt te gebruiken. Je procesboek dient als bewijslast. Geef ook zelf aan wanneer je wat hebt bezocht.

Mocht je zaken niet gevolgd hebben geef dit dan ook aan.
Bij voldoende inspanning wordt de netwerkweek als voldoende beoordeeld. Mocht door omstandigheden (afwezigheid, ziekte, etc.) de netwerkweek niet voldoende beoordeeld worden dan zul je een vervangende opdracht moeten maken. Deze zal 32 werkuren in beslag nemen. Je zult deze opdracht dan in je eigen tijd moeten maken! Tijdens de personality les worden hierover afspraken gemaakt! De inleverdatum van de vervangende opdracht bepaald de LOB-er.